pátek 23. prosince 2011

Vyhlášení vánoční soutěže


Děkuji všem, kteří jste se zapojili do indické vánoční soutěže. Při čtení Vašich tipů jsem usoudil, že otázky byly poměrně náročné, tak se na mne za to prosím nezlobte. Když jsem si to před zveřejněním zkoušel projít já sám, měl jsem všechny odpovědi správně, tak mi to moc obtížné nepřišlo…

Zde jsou správné odpovědi (otázky lze najít zde):

1) Jedná se o několik desítek malých rýžových políček, na kterých je zasázená rýže. Den před pořízením snímku ovšem několik hodin pršelo, a tak hladina stoupla o půl metru a rýže pod ní úplně zmizela.

2) Na ten polštář si jeden rodič posadil své dítě a přivezl ho k zápisu (uznal jsem všechny Vaše odpovědi).

3) Michael je šéf skautů a má třináct dětí.

4) Jedná se o sárí, šest metrů dlouhý pruh látky. Některé z Vás zmátlo měřítko – všimněte si, že v horní části fotografie je mladá dívka.

5) Toto je nemocnice, kde se léčí lidé pracující na čajové plantáži.

6) Tato otázka byla opravdu náročná. Oba to jsou předškolní kluci, ale je pravda, že ten větší chodil do jiné školy, a kdyby tam zůstal, byl by od ledna čtvrťák). Jelikož přešel k nám, musel jít o tři třídy níž, protože neuměl anglicky (uznával jsem A i B).

7) Jelikož jsme v Indii, tak to není nic jiného než rýže.

8) Síť ve škole nemáme, tak kluci chytali do moskytiéry.

9) Jedná se o papáju. Docela mě překvapilo, že tuto otázku měli všichni správně.

10) A nejtěžší otázka na konec. V období dešťů se řeky často vylijí a zaplaví rýžová pole. Následující den voda klesne a vesničané pak procházejí bahnem a chytají (přesněji řečeno „vyndávají“ z něj) ryby.  

Nejvíce správných odpovědí mi přišlo hned v prvním mailu. Šťastnou výherkyni (a zároveň jedinou zúčastněnou ženu) jsem o výhře informoval mailem.

Všem ostatním děkuji ještě jednou za účast!

Žádné komentáře:

Okomentovat