čtvrtek 26. dubna 2012

Tři mrtví při dopravní nehodě (Assam Tribune, 17. dubna 2012)

KOHORA, 16. dubna – Tři lidé zemřeli na místě a několik dalších bylo vážně zraněno při nehodě nočního autobusu (AS 01X 6680) směřujícího od Tinsukie s nákladním automobilem (MH 18M 8763), který jel do Guwahati. Incident se odehrál v okrese Bosagaon.

Obě vozidla se ihned po kolizi vznítila a začala hořet. Tři osoby, konkrétně Sariful Islam (25), Babul Saikia (45) a Bhakte Chetri (40) uhořely v troskách autobusu.

Cestující autobusu, kteří nehodu přežili, vypověděli, že řidič i jeho kolega byli silně pod vlivem alkoholu. Na místo byla přivolána požární jednotka, která uhasila vzniklý požár. Zhruba třináct cestujících, kteří byli zraněni vážně, bylo odvezeno do blízké nemocnice.

Dle svědků nehody přijela policejní jednotka na místo s velkým zpožděním, což bylo příčinou fyzického útoku některých osob vůči přivolaným policistům. Následně byly přivolány další jednotky, jimž se podařilo situaci dostat pod kontrolu. 

Tento článek opravdu výstižně zachycuje několik faktů, které na indických silnicích panují:

1. – Často katastrofální technický stav vozidel. V Indii na silnici můžete s čímkoli, co jede. 
2. – V Indii je alkohol za volantem vnímán zhruba stejně, jako je u nás vnímáno překračování povolené rychlosti na dálnici. Policie ho navíc nijak nekontroluje ani netrestá, takže je to zde jev velmi častý. Jak je patrné z článku, cestující věděli, že je řidič opilý, ale nevadilo jim to a v cestě s ním pokračovali. 
3. – Lenost a pasivita zdejší policie. Pokud vůbec přijede, tak jezdí pozdě. Pokud ji zavoláte, očekává, že jí za to zaplatíte, jinak pro vás nehne prstem.

Žádné komentáře:

Okomentovat