úterý 25. října 2011

Hledají se noví dobrovolníci

Cagliero je název dobrovolnického programu, v rámci něhož zde v Indii působím a jelikož právě začíná nový ročník, přidávám jeden krátký text mimořádně v polovině týdne.

O tomto programu jsem věděl již delší dobu od přátel, ale k mému rozhodnutí se sem vydat, přispěli z velké míry bývalí dobrovolníci, kteří působili v jižní Indii a vedli si blog. Nejdřív jsem ho četl jen ze zvědavosti, ale na konci jejich dobrovolnického roku už jsem věděl, že to chci také zkusit. Jedna z motivací pro vytvoření mého vlastního blogu tak byla toto někomu předat. Budu opravdu moc rád, když v práci, kterou zde začaly vloni moje předchůdkyně a letos v ní pokračuju já, bude příští rok pokračovat někdo další.

Odjezdu na dobrovolnou službu v rámci našeho programu předchází roční příprava, sestávající z osmi víkendů. A tato příprava začíná právě nyní. Rád bych zdůraznil, že účast v přípravě nikoho nezavazuje k tomu, že by pak musel někam odjet. Naopak, v mém ročníku byla spousta těch, kteří v průběhu přípravy usoudili, že to v jejich případě není dobrý nápad a zůstali doma. Pokud o tom tedy někdo trochu uvažujete, je nejlepší se přihlásit a pak uvidíte. Všechny informace o programu Cagliero jsou zde. S veškerými dotazy se mi samozřejmě můžete ozvat na rokvindii zavináč gmail.com.Ve nabídce zemí není jen Indie. Nejvíce dobrovolníků vyjíždí do afrických zemí a Bulharska, další působí v Mexiku, evropských zemích i v ČR.

Netvrdím, že život v Indii je snadný, ale za více než čtvrt roku, který jsem zde strávil, jsem svého rozhodnutí vydat se sem zatím nikdy nelitoval.


Žádné komentáře:

Okomentovat